Blaker de paprika's direct boven de kolen tot ze rondom volledig zwart zijn
Doe ze vervolgens in een kom en dek af met vershoudfolie. Laat 20 minuten staan
Rook ondertussen de feta tussen de 10 en 20 minuten. Leg hem eerst op een stukje ingeoliede aluminiumfolie
Haal de paprika's uit de kom en verwijder de zaadlijsten en het velletje. Dit kun je er nu als het goed is heel eenvoudig aftrekken.
Vang al het vocht dat vrijkomt van de paprika op. Evt kun je hierbij alles door een zeef halen om de pitjes en restjes van het vel te verwijderen.
Kook dit vocht in tot een stroperige emulsie en laat afkoelen
Ondertussen snijd je de paprika in reepjes en de rode ui in dunne halve maantjes. Dit mag al bij elkaar in een kom
Maak de dressing door het paprikasap, appelazijn, olijfolie en peper/zout te mengen
Rooster je de walnoten in een droge pan tot ze beginnen te kleuren
Voeg de dressing toe aan de paprika en rode ui en hussel goed door
Serveer het blok feta erop en bestrooi met de walnoot en evt. nog wat verse muntblaadjes