Was de aardappelen met de schil
Prik de sateprikker op 1/3 en snijd lamellen in de aardappelen tot de prikker
Snijd de knoflook in flinterdunne plakjes en stop in elk sneetje van de aardappel een plakje knoflook
Bestrooi royaal met steak seasoning
Bak in de skillet de bacon volledig uit. Haal uit de pan en laat opdrogen op een stukje keukenpapier. Het vet laat je in de pan
Leg de aardappelen in de pan. Besprenkel met olijfolie en leg op elke aardappel een blokje roomboter.
Zet op de bbq van 180 graden en laat dit een uur staan. Check dan met een sateprikker of de aardappel al gaar is. Zo niet, laat je hem gewoon nog een kwartiertje staan.
Bestrooi met geraspte oude kaas (of jong, of parmezaan. Wat jij lekker vind) en zet nog 10 minuten terug in de bbq
Serveer met verkruimelde stukjes spek en verse peterselie