Kruid de kippenbouten in de dry rub en zat 1-3 uur onafgedekt op een rekje in de koelkast
Steek de bbq aan met 2 zones (direct en indirect)
Grill de kippenbouten indirect ca. 1 uur tot ze gaar zijn
Snijd ondertussen de paprika in reepjes, schil de sinaasappel en haal alle partjes uit de het velletje en zet apart
Rooster de walnoten in een droge pan en zet apart
Meng de marinade door de olijfolie, balsamico, citroensap en peper en zout te mengen en zet ook apart
Snijd de venkel in plakken van ongeveer een cm dik. Grill ze boven directe hitte voor ongeveer 8 minuten per kant tot ze mooi gekleurd zijn. Je kunt ze op een spies rijgen zodat je de makkelijker kunt keren. Houd wat groene kruiden van de venkel apart voor de garnering
Snijd de venkel ook in plakken en zet apart.
Zodra de kip gaar is smeer je hem in met bbq saus en grill je het huidje krokant boven de directe hitte. Pas op dat de saus niet verbrand, dat zou zonde zijn
Haal de kip van bbq en laat hem 5 minuutjes onafgedekt rusten. In die tijd gaan we de salade opmaken.
Meng alle groenten en rucola met dressing en verdeel over 2 borden, voeg naar smaak nog extra peper en zout toe
Leg de kip erop en bestrooi het geheel met de walnoten en nog wat apart gehouden groen van de venkel