Zijn we weer met een salade met bbq touch. Dit keer een klassieke ceasar salade met een rucola/veldsla mix, cherry tomaten, wortel, paprika en komkommer. Gepimpt met gegrilde mais en en chateaubriand.
Servings 2personen
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Rusten 10 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Ingrediƫnten
300gramchateaubriand
2maiskolven
rucola/veldsla mix
1komkommer
4wortelen
1rode paprika
30cherry tomaten
Vinaigrette
3elolijfolieextra viergine
1elcitroensap
1elpeterselievers
1eldillevers
peper en zout
Instructies
Vinaigrette
Doe alle ingrediƫnten van de vinaigrette bij elkaar en zet apart. We gaan dit pas op het einde door de salade mengen. Anders wordt de sla slap en zompig.
Groenten voorbereiden
Snijd de cherrytomaten door de helft, de komkommer in halve maantjes, de paprika in plakjes en de wortel jullienne (in dunne sliertjes)
Grillen maar
Bedek de maiskolven met wat olijfolie en peper en zout en leg ze direct boven de kolen. Draai regelmatig
Grill ook de chateaubriand direct tot een kern van 48 graden. Zet hem vervolgens apart onder een stukje aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
Tijdens het rusten gaan we de salade opmaken. Doe de slamix en groenten in een grote kom en meng de vinaigrette er doorheen. Verspreid het over 2 borden
Haal de mais van de bbq en snijd de blokjes eraf. Verspreid die over de salade
Snijd nu je vlees in plakjes en leg op de salade. De sappen die vrij zijn gekomen tijdens het rusten en snijden van je veels moet je nooit weggooien. Verspreid die lekker over je vlees
Kruid je vlees ten slotte met versgemalen peper en zout.