Zet het vlees een avond van te voren royaal in de rub.
Steek de bbq aan. Ga voor een temperatuur tussen de 150 en 180 graden en voeg wat kersenrookhout toe
Leg het vlees erop en laat 2 uur roken. Gebruik evt. een kernthermometer om het garingsproces te volgen. De temperatuur zal na 2 uur rond de 67 graden zijn
Na 2 uur kwast je het stuk royaal in met bbq saus en laat je hem nogmaals een uur liggen. De kerntemperatuur zal niet veel veranderen en licht oplopen tot 72 graden
Doe alle ingrediënten van de bouillon bij elkaar in de gietijzeren pan, voeg het vlees toe, doe de deksel weer op de pan en laat het geheel nog 3 uur stoven. Check of het vlees uit elkaar valt, laat het anders gewoon langer staan.
Na 2,5 uur haal je de deksel van de pan en laat je het nog een half uur staan. Hierdoor zal het vocht in de pan wat inkoken tot een heel fijn sausje
Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar en roer door de bouillon.
Maak ondertussen de pico de gallo door de tomaat in blokjes te zijn en in een zeef uit te laten lekken. Voeg ook de overige ingrediënten toe en zet apart
Verwarm de tortilla's kort en serveer met verse limoen, koriander en de paprikareepjes