Een Italiaanse klassieker in een nieuw jasje gestoken. Spaghetti Vongole wordt intenser dan je ooit geproefd hebt!
Servings 4personen
Voorbereidingstijd 3 uuruur
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 3 uuruur30 minutenmin
Equipment
Bolzeef
Grote pan of emmer
Hapjespan
Ingrediƫnten
500gramvongole
2literwater
150gramzout
1rode peper
2tenenknoflook
4elolijfolieextra vergine
1handjepeterselievers
1citroen
1glaswitte wijn
15cherry tomaten
500gramspaghettig
Instructies
Vongole
Meng 2 liter water in een grote pan of emmer met 150 gram zout en doe de vongole hierin. Laat dit 3 uur staan. Je bootst hiermee de zee na dus zullen de vongole evt. zand uitspugen
Check na 3 uur op kapotte vongole of openstaande schelpen die niet dichtgaan als je er een tik opgeeft. Gooi deze weg.
Spoel de vongole af en dep ze daarna goed droog
Grill de vongole in een bolzeef tussen de gloeiende kolen. Haal de schelpen die openspringen uit de zeef en doe ze in een schone kom. Ga door totdat alle schelpen zijn opengesprongen.
De spaghetti maken
Zet een pan met kokend gezouten water op het vuur
Doe de olijfolie in de hapjespan, verhit de olie en zet vervolgens je vuur laag. Voeg dan de fijngesneden rode peper en knoflook toe. Dit moet heel rustig de smaken aan de olie afgeven
Kook de spaghetti voor de helft, voeg dan al toe aan olie met knoflook en rode peper. Draai het vuur hoog, voeg een juslepel met kookvocht toe en schep het geheel goed door
Blus af met de witte wijn en gaar tot de witte wijn verdampt is. De spaghetti is dan ook zo goed als gaar.
Ten slotte roer je de vongole, gehalveerde cherrytomaten en fijngesneden peterselie toe
Dit breng je nog 1 minuut onder hoog vuur aan de kook zodat alles warm en gaar is.
Serveer met wat verse peterselie en een partje citroen