Ribs volgens 3-2-1 methode gegaard met een heerlijke jack daniels laagje
Servings 2personen
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 5 uuruur
Marineren 2 uuruur
Totale tijd 7 uuruur5 minutenmin
Equipment
Rookhout
Braadslede
Kwastje
Aluminiumfolie
Spuitflesje
Ingrediƫnten
2racksspareribs
dry rub voor varken of ribs
100mlJack Daniels
100 mlDubbelFrisss Appel/Perzik
100mlappelazijn
Maple Syrup
Roomboter
Srirachasaus
BBQ-saus
Instructies
Verwijder het vlies aan de onderkant (holle kant) van de ribs
Bestrooi ze rijkelijk met de dry rub en laat enkele uren in de koelkast marineren
Fase 1: roken
Bereid je bbq voor op indirect garen met een keteltemperatuur tussen de 110 en 130 graden
Voeg rookhout hout en zodra de rook mooi helder blauw uit de ketel komt leg je de ribs erop
Meng de Jack Daniels, DubbelFrisss en appelazijn en doe het in het spuitflesje. Spray de ribs elk half uur in.
Rook de ribs op deze manier voor een periode van 2,5 uur. Voeg eventueel na verloop van tijd extra rookhout toe indien er geen rook meer uit de ketel komt.
Fase 2: stomen
Doe de ribs in een braadslede, voeg het restant van de Jack Daniels spray toe en bestrooi de ribs met maple syrop, sriraca en wat blokjes roomboter.
Bedek de braadslede goed met aluminiumfolie en het weer terug op de bbq. Verhoog de keteltemperatuur naar 150 graden en laat de ribs 2 uur onaangetast staan
Fase 3: drogen
Haal de ribs uit de braadslede. Voorzichtig ze zijn nu super mals.
Kwast ze eerst in met het vocht uit de braadslede en daarna met laag bbq-saus
Leg ze nog een half uur terug op de bbq tot de saus mooi gekaramelliseerd is