Ga terug

Spareribs van de BBQ met Jack Daniels

Ribs volgens 3-2-1 methode gegaard met een heerlijke jack daniels laagje
Servings 2 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 uur
Marineren 2 uur
Totale tijd 7 uur 5 minuten

Equipment

  • Rookhout
  • Braadslede
  • Kwastje
  • Aluminiumfolie
  • Spuitflesje

Ingrediƫnten

  • 2 racks spareribs
  • dry rub voor varken of ribs
  • 100 ml Jack Daniels
  • 100 ml DubbelFrisss Appel/Perzik
  • 100 ml appelazijn
  • Maple Syrup
  • Roomboter
  • Srirachasaus
  • BBQ-saus

Instructies

  • Verwijder het vlies aan de onderkant (holle kant) van de ribs
  • Bestrooi ze rijkelijk met de dry rub en laat enkele uren in de koelkast marineren

Fase 1: roken

  • Bereid je bbq voor op indirect garen met een keteltemperatuur tussen de 110 en 130 graden
  • Voeg rookhout hout en zodra de rook mooi helder blauw uit de ketel komt leg je de ribs erop
  • Meng de Jack Daniels, DubbelFrisss en appelazijn en doe het in het spuitflesje. Spray de ribs elk half uur in.
  • Rook de ribs op deze manier voor een periode van 2,5 uur. Voeg eventueel na verloop van tijd extra rookhout toe indien er geen rook meer uit de ketel komt.

Fase 2: stomen

  • Doe de ribs in een braadslede, voeg het restant van de Jack Daniels spray toe en bestrooi de ribs met maple syrop, sriraca en wat blokjes roomboter.
  • Bedek de braadslede goed met aluminiumfolie en het weer terug op de bbq. Verhoog de keteltemperatuur naar 150 graden en laat de ribs 2 uur onaangetast staan

Fase 3: drogen

  • Haal de ribs uit de braadslede. Voorzichtig ze zijn nu super mals.
  • Kwast ze eerst in met het vocht uit de braadslede en daarna met laag bbq-saus
  • Leg ze nog een half uur terug op de bbq tot de saus mooi gekaramelliseerd is
Calories: 500kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: ribs, spareribs