Ga terug

Spicy Gambaspiesjes met een bacon en peterselie crumble

pittige garnalen van de bbq met honing, sriracha, bacon en peterselie
Servings 10 spiesjes
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram gamba's gepeld en ontdarmd
  • 5 plakken ontbijtspek
  • bosje peterselie

Rub

  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 0,5 tl cayenepeper
  • 1 el olijfolie
  • 1 el limoensap
  • zest van 1 limoen

Glaze

  • 2 el sriracha
  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie
  • 1 el limoensap

Instructies

  • Meng de gamba’s met de alle kruiden voor de rub
  • Laat dit 1 uur marineren in de koelkast
  • Rijg ze vervolgens op spiesjes
  • Meng de ingrediënten van de glaze ook elkaar
  • Bak eerste de spek uit en zet apart
  • Grill dan de gambaspiesen tot ze bijna gaar zijn
  • Bestrijk ze dan met de glaze aan beide zijden en grill nog 30 seconden per zijde
  • Leg op een schaal, verkruimel de bacon eroverheen en pluk wat blaadjes peterselie bestrooi die er ook overheen
Calories: 150kcal
Gang: Borrelhapje
Keuken: BBQ
Trefwoord: gamba, garnalen