Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Spicy Gambaspiesjes met een bacon en peterselie crumble
pittige garnalen van de bbq met honing, sriracha, bacon en peterselie
Servings
10
spiesjes
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Ingrediënten
500
gram
gamba's
gepeld en ontdarmd
5
plakken
ontbijtspek
bosje
peterselie
Rub
1
tl
zout
1
tl
peper
1
tl
knoflookpoeder
0,5
tl
cayenepeper
1
el
olijfolie
1
el
limoensap
zest
van 1 limoen
Glaze
2
el
sriracha
1
el
honing
1
el
olijfolie
1
el
limoensap
Instructies
Meng de gamba’s met de alle kruiden voor de rub
Laat dit 1 uur marineren in de koelkast
Rijg ze vervolgens op spiesjes
Meng de ingrediënten van de glaze ook elkaar
Bak eerste de spek uit en zet apart
Grill dan de gambaspiesen tot ze bijna gaar zijn
Bestrijk ze dan met de glaze aan beide zijden en grill nog 30 seconden per zijde
Leg op een schaal, verkruimel de bacon eroverheen en pluk wat blaadjes peterselie bestrooi die er ook overheen
Calories:
150
kcal
Gang:
Borrelhapje
Keuken:
BBQ
Trefwoord:
gamba, garnalen