Varkensrack gevuld met appel, verse kruiden en heerlijke smaakmakers
Servings 4personen
Voorbereidingstijd 1 uuruur
Bereidingstijd 2 uuruur30 minutenmin
Pekelen van de pork rack 1 dagd12 uuruur
Totale tijd 1 dagd15 uuruur30 minutenmin
Equipment
Pekelbad zoals hierboven omschreven
Rookhout
Slagerstouw
Kernthermometer
Ingrediƫnten
1,5kilovarkensrack
dry rub varken
1appel
1ui
1teenknoflook
1rode peper
6gedroogde abrikozen
1handjepeterselie
1handjedille
2takjesrozemarijn
1limoen
2elpaneermeel
dry rub varken
bbq saus
Instructies
Pork Rack
Pekel je vlees 24 uur. Spoel af en dep droog. Laat hem nu 12 uur onafgedekt in de koelkast staan. Ondertussen gaan we de vulling maken. Want die moet ook nog afkoelen
Vulling
Snijd de appel, ui, knoflook, rode peper en abrikoos in kleine blokjes en bak het aan in de pan tot het mooi zacht is.
Snijd ondertussen de kruiden (peterselie, dille, rozemarijn) fijn. Doe dit ook in de pan samen met sap van 1 limoen en roer goed door.
Als het vocht er grotendeels uit voeg je de paneermeel toe en bak je het door tot er zo goed als geen vocht meer in je mengsel zit.
Haal uit de pan en laat volledig afkoelen
Weer terug naar het vlees
Snijd je vlees al rollend open tot een lange flap ontstaat
Strooi royaal de dry rub over het vlees
Bedek dan met de vulling en rol het geheel weer op
Knoop het vlees met slagerstouw weer goed vast
Tijd om te grillen
Zorg voor een indirecte opstelling van ongeveer 180 graden en voeg wat rookhout toe. Hier past appel, kers of mesquite perfect bij.
Steek je kernthermometer in het midden en gaar tot 55 graden. Schroei hem dan nog even direct boven de hete kolen dicht.
Als laatste brengen we een laklaagje aan van bbq-saus. Je kern zal rond de 58-60 zijn. We garen hem door tot 62 graden.
Als dat bereikt is laat je hem nog een kwartje onder de aluminiumfolie rusten. De kern zal oplopen tot 65, wat de perfecte temperatuur voor dit stuk is.