Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Ribeye met champignonsaus
Heerlijke steak met een jus van champignon, knoflook en tijm
Servings
2
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
45
minuten
min
Equipment
Aluminiumfolie
Ingrediƫnten
400
gram
ribeye
1
teen
knoflook
1
el
verse tijm
50
gram
roomboter
steak rub
100
gram
champignons
peper en zout
1
tl
sambal (optioneel)
Instructies
Strooi wat steakkruiden over de ribeye en laat hem op kamertemperatuur komen
Ga voor een bbq-opstelling met
directe hitte
Grill de ribeye tot jouw ideale
kerntemperatuur
. Die van mij is 52 graden en laat hem op een bordje afgedekt onder de aluminiumfolie 10 minuten rusten
Ondertussen maak je de jus door de roomboter in een pannetje te smelten
Snijd de champignons in vieren en bak ze in de pan
Snijd knoflook in dunne plakjes en bak die bruin. Voeg ook de tijm en peper en zout toe.
Voeg 2 el water toe en evt een theelepel sambal, als je van pittig houd
Als laatste voeg je vleessappen toe die zijn vrijgekomen tijdens het rusten.
Snijd het vlees in dunne plakken en serveer op een mooie plank
Calories:
500
kcal
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Amerikaans
Trefwoord:
ribeye, steak