Wist je dat een Turks brood uitermate geschikt is om een pizza mee te maken. Zet wel even je gedachten van een klassieke pizza met dunne bodem opzij. Dit is meer een lunchgerecht dan een avondgerecht. Maar soms serveer ik het ook wel op feestjes en het valt altijd goed in de smaak.
Je kunt een Turks brood mooi over de lengte opensnijden en beleggen met jouw favoriete ingrediënten. Ik zie het ook wel een ongesneden voorbij komen maar dan vind ik het zelf nogal een grote hap ineens.
Omdat je werkt met een al afgebakken brood dat ook nog eens bekend staat om zijn luchtigheid is het aan te raden om op te passen met vochtige of vloeibare ingrediënten. Die verdwijnen namelijk linea recta door je brood heen. Een beetje zonde. Ipv tomatensaus kies je dus liever voor plakjes tomaat.
Ik maakte 2 varianten van deze Turks brood pizza. Een hartige met ui en bacon en een klassiek Italiaanse met Parmaham. Wees vooral creatief en leef je uit!

Turks Brood Pizza
Ingrediënten
- 1/2 Turks brood
- 1 rode ui
- 4 plakken ontbijtspek
- geraspte kaas
- roomkaas
- 3 tomaten
- parmaham
- rucola
- parmezaanse kaas
- oregano
Instructies
- Snijd het Turks brood door de helft en toast de binnenkant krokant. Dit voorkomt dat hij zompig wordt
- Beleg de helft met in plakjes gesneden tomaat
- Over de tomaat en ook de nog lege helft doe je geraspte kaas
- Over de tomaat/kaas zijde strooi je wat gedroogde oregano.
- De andere kant beleg je met plakjes rode ui, in stukken gesneden ontbijtspek en wat klodders roomkaas
- Grill het geheel vervolgens ongeveer 15 minuten
- Maak de tomaat/kaaszijde af met Parmaham, rucola en Parmezaanse kaas