De Philly Cheese Steak Sandwich: Een Amerikaanse lunchklassieker, afkomstig uit Philadelphia. De basis van dit broodje is steak met een kaassaus. Verder wordt er veel gevarieerd met toppings. Mijn variant is gemaakt met left over short ribs. Hiervoor doe je eigenlijk het broodje te kort want die short rib is fantastisch voor op een broodje en zou ik de volgende keer ook speciaal voor deze lunch maken. Bekijk hieronder hoe je de short ribs maakt.

Anyway terug naar de Philly Cheese Steak. Mijn toppings bestaan uit geraspte kaas, geglaceerde groenten, sriracha en bbq-saus. Weer hier vrij in en pak je zelf lekker vind.
Ik heb dit keer voor geraspte kaas gekozen, en hem daarna laten gratineren op de bbq. Je kan natuurlijk ook een mooie kaassaus maken met de basis van bechamelsaus (boter, bloem en melk).

Short Rib Philly Cheese Steak Sandwich
Ingrediƫnten
- 2 broodjes
- 300 gram short ribs
- 1 rode ui
- 1 halve paprika
- 10 champgnons
- 1 el balsamico
- 1 tl worchestershire
- 3 druppels tabasco
- geraspte kaas
- bbq-saus
- srirachasaus
Instructies
- Bak de broodjes af, en warm evt. de shortribs op
- Bak de groenten bij elkaar voor ongeveer 8 minuten
- Blus af met de balsamico, worchestershire en tabasco
- Snijd de short ribs in dunne plakken en beleg het brood je ermee
- Leg hierop de groenten en daarop de geraspte kaas
- Gratineer tot de kaas gesmolten is
- Eet met lekker wat bbq-saus en srirachasaus